HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

Er zijn diverse bedrijven actief met de slogan "WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" Misschien hebt u er wel eens iets over gelezen, in de krant, op het internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het echt?

Informeel contact over WOZ-waarde

De gemeente heeft de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, neem dan contact met ons op. De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. In voorgaande jaren hebben wij WOZ-waarden ambtshalve aangepast naar aanleiding van een telefoontje of bezoek van een inwoner. Waar gewerkt wordt, worden immers fouten gemaakt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van de WOZ-waarde, passen we deze graag voor u aan. Gratis.

Formeel bezwaar

Komt u er met de gemeentelijk taxateur niet uit, dan kunt u alsnog een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet uiterlijk 11 april 2020 bij de gemeente binnen zijn. Ook bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er maar heel zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig. Dat is prettig, want die bureaus zeggen wel dat ze gratis werken, maar dat klopt niet helemaal. Hoe zit dat?

No-cure no-pay bedrijf leidt tot hogere OZB in de toekomst

Als het bezwaarschrift gegrond is, is de gemeente wettelijk verplicht om onkostenvergoeding uit te betalen. Als u een bedrijf namens u bezwaar laat maken, machtigt u dit bedrijf om de onkostenvergoeding te incasseren die de gemeente bij gegrondverklaring moet uitbetalen. Die onkostenvergoeding is zo hoog dat de no-cure no-pay bedrijven ervan kunnen bestaan. Hun boterham is dus de onkostenvergoeding die de gemeente aan hen moet uitbetalen, omdat u het bedrijf heeft ingeschakeld. De gemeente maakt op deze manier meer kosten. Die extra kosten worden uiteindelijk weer verrekend in de tarieven. Uiteindelijk betaalt u dus wél een prijs voor het bedrijf dat u inhuurt. En dat is jammer en onnodig, want zelf bezwaar maken is echt gratis.

Vragen

Heeft u nog vragen? Belt u dan met de medewerkers van het team Informatiebeheer, tel. (0543) 49 33 33. En doet u dat vooral ook als u vragen of twijfels heeft over uw WOZ-beschikking of over één van de gemeentelijke heffingen. Wij helpen u graag!

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie